Virve tähtää eduskuntaan

Lempivärini on punainen, ja mielestäni jokainen ihminen on arvokas.

Minun polkuni on ollut moninainen. Olen syntynyt Orimattilassa, kirmannut Juhani Ahon puistossa Järvenpäässä, voittanut C-tyttöjen koripallon piirinmestaruuden Uudessakaupungissa, lähtenyt vuodeksi Costa Ricaan Joensuusta ja valmistunut terveydenhoitajaksi Savonlinnassa. Polullani olen viihtynyt myös Kuopiossa, jonka jätin taakseni valmistuttuani terveystieteiden kandidaatiksi. Joensuu on ollut kotikaupunkini 35 vuoden ajan.  Kun palasin kotiin Pohjois-Karjalaan ja Joensuuhun ymmärsin, kuinka kaunis alueemme on ja kuinka kaupankassalla voi todellakin jäädä suustaan kiinni. Kun hetken piipahtaa toisaalla on helpompi nähdä ja ymmärtää alueelliset eroavaisuudet.  Kokemukset ovat vahvistaneet sydämen sykkeeni Pohjois-Karjalaan.

Olen saanut kasvaa kodissa, jossa olen nähnyt yrittäjän ja palkkatyöläisen arkea ja täten työelämän erilaiset haasteet ovat minulle hyvin tuttuja.  Ensikosketuksen työelämään otin 12-vuotiaana; kesäkioskin myyjänä.  Lapsuudenkodissa sain kokea, kuinka erilaista arki on, kun isä oli matkatyössä ja äiti vuorotyössä. Yhtä lailla, kun he olivat kiinni yrityksissään, ja paras viestiväline perheen kesken oli pöydällä oleva lappu.

Jo pienenä tyttönä tiesin, että haluan terveydenhuoltoalalle. Opiskelin ensin perushoitajaksi ja sen jälkeen jatkoin vielä terveydenhoitajaksi. Olen tehnyt työtä niin terveyskeskuksen vuodeosastolla kuin erikoisairaanhoidon osastolla. Pisimmän uran olen kuitenkin tehnyt odottavien ja lapsiperheiden parissa terveydenhoitajana, koska sydämeni on lapsiperheiden parissa. Terveydenhoitajana yksi kantavista arvoistani on jokaisen asiakkaan ainutlaatuisuuden ymmärtäminen. Nyt toimin pääluottamusmiehenä. Pääluottamusmiehenä kuulemisen taito ja oikeudenmukaisuus ovat vieneet neuvotteluissa hyvin eteenpäin.

Oma perheeni on pieni, asun kotona avopuolisoni kanssa, tyttäreni lennettyä omille siivilleen. Asumme Joensuussa.

Olen aktiivinen ja toimeen tarttuva. Tästä kertoo laaja-alainen järjestö- ja vapaaehtoistyö, jota olen tehnyt eri tavoin yli 20:n vuoden ajan.  Kun perheeseeni saapui ensimmäinen vaihto-oppilas, tuli nuoriso- ja kulttuurivaihtojärjestö AFS hyvin tutuksi ja toimin sen aktiivina niin paikallisesti kuin kansallisellakin tasolla.  Sain olla sotilaskotisisarena erilaisissa tehtävissä, niin sotilaskodissa kuin leirissotilaskodissa, munkkejakin olen varusmiehille paistanut. Olen Suomen terveydenhoitajaliiton hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Pohjois-Karjalan terveydenhoitajayhdistyksen puheenjohtaja. Toimin myös Kotikartanoyhdistyksen ja Joensuun Setlementin hallitusten puheenjohtajana.  
Olen monessa mukana, koska haluan vaikuttaa asioihin ja olla heidän äänensä, jotka eivät itse voi vaikuttaa.  

Järjestö- ja vapaaehtoistyö, oman työn lisäksi, pitävät minut kiinni arjen perusasioissa. Minulla on paljon erilaisia kohtaamisia ja niiden kautta olen oppinut ymmärtämään ja kuulemaan ihmisyyden ainutlaatuisuutta.  Useat vastuulliset tehtävät eri järjestöissä pitävät yllä myös avarakatseisuuttani ja elämän moninaisuuden sekä mahdollisuuksien ymmärtämistä. Järjestöjen lisäksi toimin luottamustehtävissäni Joensuun kaupunginvaltuutettuna sekä hyvinvointialueenvaltuutettuna ja nyt olen ehdolla eduskuntavaalisissa.

Muistetaan, että jokainen ihminen on arvokas. Arvokkuutta rakennettaan luottamuksen ja kokemuksen myötä. Haluan edistää hyvinvoivaa, elinvoimaista ja luottamukseen perustuvaa Suomea. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *