Henkilöstö on hyvinvointialueen sykkivä sydän

Hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa. Uutisoinnin perusteella alueet ovat päässeet rauhallisesti liikkeelle, ja seuraava iso jännitys on kuinka 15.1.2023 palkat löytyvät oikeille tileille.

Tämän uudistuksen myötä tavoitteena on, että hoitoa ja tukea saa jatkossa jonottamatta, hoitoon pääsee nopeammin ja matalan kynnyksen palvelut toimivat nykyistä paremmin. Painopiste on rohkeasti kohti ennaltaehkäiseviä ja terveyttä edistäviä palveluja.

Mikään ei muutu yhdessä yössä, sen jokainen tietää. Tämä on vahva lähtölaukaus. Sosiaali- ja terveyspalveluiden kehitystyö jatkuu. On tärkeä muistaa, että palveluita tulee parantaa ihminen, ei rakenteet edellä.

Henkilöstö on sosiaali- ja terveyspalvelujen sykkivä sydän ja palveluiden mahdollistaja. Heidän työoloihinsa ja työhyvinvointiin on panostettava. Se ei toki yksin riitä. Henkilöstö on otettava mukaan oman työnsä sekä palveluiden kehittämiseen ja suunnitteluun.

Henkilöstöä ei saa pitää missään tilanteessa itsestään selvyytenä. Tiedetään, että valtakunnallisesti meillä on haaste riittävästä henkilöstöstä. Uudet hyvinvointialueet ovat avanneet rekrytointeja ja varmasti moni pohtii missä haluaa omaa tehtäväänsä tehdä, jos muutos on itselle mahdollinen. 

Hyvinvointialueet ovat tiukan talouden edessä. Se tiedetään myös Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella. Panostamalla henkilöstön hyvinvointiin luodaan siltaa myös työtyytyväisyyteen ja työssä pysymiseen. Tämä heijastuu myönteisesti palveluiden saatavuuteen ja myönteinen kehä jatkuu asiakas/potilastyytyväisyyteen. Tätä myönteistä kehää tulee rakentaa, koska sillä on suotuisa vaikutus myös hyvinvointialueen talouteen.

Huolehditaan, että henkilöstö pysyy vahvasti hyvässä sykkeessä. Pidetään heidät mukana palveluiden ja oman työn suunnittelussa. Luodaan hyvää työn imua. Näin pidämme myönteisen kehän vahvana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *